Kavárny & kavárenství
Není kavárna jako kavárna. Jasně, někdy název „kavárna“ označuje prostor, kde si dáš instatní kafe z automatu. Ale někdy jde o dokonalý interiér, na kterém pracovalo několik architektonických studií, uprostřed něhož stojí kávovar za několik set tisíc, a kafe ti připraví barista (=soudobý název pro zaměstnance kavárny), který se x stovek hodin učil kávu pořádně připravovat, který se pravidelně účastní mistrovství světa v přípravě kávy (jo, fakt to existuje), a která osobně zná farmáře, který vypěstoval tu kávu, kterou piješ. Budu mluvit o tom, co v kávovém byznysu teď frčí, jak otevřít dobrou kavárnu, jak si udělat dobrý kafe doma a kdo jsou tzv. „coffee nazi“. Takže jestli ti zatím nic neříká slovo cupping, neznáš žádné odrůdy kávovníku a naposled jsi pil „preso s mlíkem“, přijď.